Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagy Lajos csendőrparancsnokra emlékezett a Jobbik és a Somló Környékiek A Nemzetért Egyesület

2011.08.08

  2011. augusztus 6-án a Jobbik Magyarországért Mozgalom Somló környéki szervezetei, valamint a Somló Környékiek A Nemzetért Egyesület közösen emlékezett meg a délvidéken hősi halált halt Nagy Lajos csendőrparancsnokra.

  Az esemény apropója az volt, hogy a Jobbik és az egyesület közösen újították fel Nagy Lajos elhanyagolt síremlékét a kisberzsenyi temetőben.

  A rendezvényen felszólalt Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő, dr. Fülöp Erik Tiszavasvári jobbikos polgármestere, az ottani csendőrőrs alapítója, Galambos István, az egyesület elnöke.

  Ferenczi Gábor a korabeli csendőrséget méltatta, kiemelve a bűncselekmények felderítési arányának rendkívül magas értékét, mellyel valódi biztonságérzetet és közbiztonságot teremtettek a magyar vidéken. Dr. Fülöp Erik ismertette a lakóhelyén működő csendőrőrs működését, elmondta a jelenlévőknek, hogy micsoda összefogást tapasztaltak a magyarországi és a külföldön élő magyarok részéről, melynek folyamán többen anyagi és technikai segítséget nyújtottak az újonnan alakuló szervezetnek. Németh Csaba énekművész hazafias dalokat énekelt, többek között a Csendőr Indulót. A rendezvényen részt vett a Veszprém megyei Csendőrség több tagja is.

  Kisberzseny főterén tartott beszédek után az emlékezők átvonultak a temetőbe, ahol megkoszorúzták a felújított síremléket.