Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Jobbik és az Új Magyar Gárda Csendőrsége közösen emlékezett Nagy Lajos csendőrparancsnokra Kisberzsenyben

2012.02.08

  Nagy Lajos csendőrparancsnokra emlékezett a Jobbik Magyarországért Mozgalom, az Új Magyar Gárda Mozgalom Csendőrsége, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Somló Védpajzs, valamint a Betyársereg Kisberzsenyben.

  A megemlékezés istentisztelettel kezdődött, melyet a település plébánosa, Somlai Péter Nagy Lajos csendőrparancsnoknak és a háborúk áldozatainak ajánlott fel. A himnusz eléneklése után az emlékezők közösen, fáklyákkal vonultak a település temetőjébe, ahol a tavalyi évben felújított sírnál Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke, országgyűlési képviselő mondott beszédet.

  A honatya kiemelte, hogy összefogás eredménye volt tavaly nyáron a síremlék felújítása. Beszélt a csendőrség szerepéről, eredményeiről a rendfenntartásban, összehasonlította azt napjaink rendőrségének munkájával. A csendőrök a vidék őrei voltak, tiszteletet parancsoltak megjelenésükkel, elkötelezettségükkel, életvitelükkel. Visszautalt az atya által a misén mondottakra, miszerint "kérjük Istent, hogy vezesse a nemzeteket az igaz hit világossága felé." Az igaz hit felé, mert ma már egy biznisz szekta is lehet egyház, hiszen az új egyházügyi törvényben a Hit Gyülekezete a történelmi egyházak mellett kapott helyet és ezátal elismertséget, állami támogatást, miközben tanaikkal nemzetromboló tevékenységet folytatnak. Számunkra a magyar a kiválasztott nép. Nagy Lajos értünk, magyarokért adta életét egy olyan korban, amikor még volt értéke a hűségnek, a bátorságnak, a becsületnek és a hazaszeretetnek. Hittel, becsülettel, vitézül küzdöttek a magyar csendőrök a hazáért. Büszkének kell lennünk rájuk, bár a jelenlegi kormány is torz képet enged festeni róluk, rehabilitálásukért, becsületük helyreállításáért mindent meg kell tennünk. - fogalmazott Ferenczi Gábor.

  A beszédet követően a Jobbik és az Új Magyar Gárda Mozgalom közösen helyezte el az emlékezés virágait, míg a Betyársereg a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal közösen koszorúzott. A Szózat és a Székely Himnusz közös eléneklése után véget ért a rendezvény, melyből hagyományt szeretnénk teremteni. Jövő januárban ismét visszalátogatunk a településre, hiszen "Csak addig él egy nemzet, amíg van hagyománya!" (Széchenyi István)


(fotó: Svejk)